RAAPALE: ÄÄRIVIIVAT

Olen kirjoittanut vain  yhden raapaleen, senkin tilauksesta. Aamulehden Valo-liitteeseen tilattiin vuonna 2007 joko 100 sanan tai 500 merkin tarina. 500 merkkiä täyttyi nopeammin, joten jätin sen siihen. Tarina ilmestyi myös Ässä-lehden numerossa 2 vuonna 2008 ja Ammattimies-kokoelmassani samana vuonna.

Tosiasiassa kirjoitin ensin vähän pitemmän jutun, jota karsin, kunnes pääsin tilattuun merkkimäärään. Aihe oli minulla jo valmiina varastossa muhimassa. Se alkoi kehittyä, kun minusta tehtiin lehtihaastattelua, jonka alussa sain liidun käteeni ja tehtäväksi piirtää ruumiin ääriviivat Hätilän Tornin eteen jalkakäytävälle. Kiitos aiheesta, Juha Virkki!

Sadannen julkaistun kirjani kunniaksi julkaisen Ääriviivat nyt täällä.

Myöhemmin kirjoitin samasta aiheesta pitemmän novellin Lentoon, joka ilmestyi Maan korvessa -kokoelmassani 2016. Siinä on sama alku, mutta aivan toinen tarina.

(c) 2008 Tapani Bagge

Tapani Bagge

ÄÄRIVIIVAT

Tornin Tuvan edessä piirsin liidulla jalkakäytävään miehen ääriviivat. Ajoin hissillä kuutoseen ja soitin kelloa. Mähönen avasi, taustalla Kuolleet lehdet.

Vein Mähösen valssiin. Hän säikähti vasta parvekkeen ovella. Liian myöhään.

Mähösen huuto kuoli kiveykseen.

Otin kaiteen yli kännykkäkuvan ja juoksin portaat alas, poistuin talosta kellarinoven kautta. Parin korttelin päässä tarkistin kuvan.

Mähönen oli pysynyt rajojen sisällä.

Soitin Tornin Tupaan ja käskin Veken tulla Hällään maksamaan vetonsa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: